

Pumpkin bread
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente
1 dovleac micut
100 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
160 g faina
80 g unt gras, la temperatura camerei
1 praf de copt
1 praf de sare
1 lingura de ghimbir pudra
1 lingurita de nucsoara
Jumatate de lingurita de scortisoara
160 g zahar
O mana de nuci coapte
O mana de seminte de dovleac
2 oua
Vanilie
Mod de preparare:
1. Se curata dovleacul, se taie bucati mari, indepartand partea cu seminte.
2. Se impacheteaza in folie de aluminiu fiecare bucata si se asaza pe tava cuptorului.
3. Se coace dovleacul la 180 de grade pana devine foarte moale.
4. Se lasa la racit, apoi se face piure.
5. Se combina ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara, ghimbirul pudra si se dau deoparte.
6. In bolul mixerului se combina untul moale cu zaharul si se mixeaza la viteza mare, pana se obtine o textura cremoasa si deschisa la culoare.
7. Se adauga ouale, mixand dupa fiecare, la viteza medie.
8. Separat, se spumeaza smantana pentru frisca pana devine usor ferma.
9. Se adauga piureul de dovleac si se omogenizeaza.
10. Se incorporeaza smantamna in amestecul de unt si se mixeaza la viteza mica.
11. Apoi se incporeaza faina, treptat, mixand incet.
12. Se adauga nucile si semintele, apoi se omogenizeaza cu spatula.
13. Compozitia finala va fi groasa si lipicioasa.
14. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se unge cu unt, apoi se toarna compozitia.
15. Se decoreaza cu seminte si se coace prajitura la 170 de grade pentru aprotimativ 45 de minute.
16. Se recomada testul cu scobitoarea, pentru a sti cand este gata.
