Quiche
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 4h
8 portii
Ingrediente blat
165g faina
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
115g unt rece si taiat in bucatele
60ml apa foarte rece
Ingrediente umplutura:
4 oua mari
120ml lapte
120ml crema pentru gatit Voila
150g branza de capra
150g branza cheddar
100g branza gouda
200g bacon
5 ciuperci champignon mari
ceapa verde
sare
piper
Ingrediente decor:
50g parmezan ras
patrunjel tocat marunt
Mod de preparare blat:
1. Amestecati faina, zaharul si sarea intr-un bol mare. Adaugati cubuletele de unt deasupra si amestecati bine, pana devine un aluat sfaramicios. Turnati 60ml apa foarte rece, cate 2 linguri pe rand, pana se ajuge la o compozitie usor de manevrat. ATENTIE! Nu il sumeziti in exces.
2. Puneti aluatul de tarta pe o suprafata tapetata cu faină. Folosind mainile pliati aluatul pana cand faina este complet incorporata in aluat. Formati aluatul in forma de minge si impartiti-l in jumatate. Folosind mainile, aplatizati fiecare jumatate intr-un disc gros de 2,5 cm.
3. Infasurati fiecare disc in folie de plastic si refrigerați cel putin 2 ore.
4. Dupa ce a fost racit, aluatul de lucreaza din interior spre exterior. Mentineti suprafata de lucru, sucitorul si mainile date prin faina pentru a face rularea si modelarea mai usoare.
Mod de preparare compozitie:
1. Preincalziti cuptorul la 177°C. Intr-un bol mare, cu ajutorul unui mixer de mana, bateti ouale, laptele, crema pentru gatit Voila, sarea si piperul cu viteza mare pana la incorporarea completa. Adaugati pe rand ingredientele: branza, bacon, ciuperci, ceapa verde
2. Coaceti quiche-ul pana cand centrul este facut, aproximativ 45-55 minute. Nu coaceti prea mult.
Se lasa la racit timp de 15 minute.
Se asezoneaza cu topping-uri optionale inainte de a se taia si servi.