top of page

Quiche

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 4h

8 portii


Ingrediente blat

165g faina

1 lingurita zahar

1 lingurita sare

115g unt rece si taiat in bucatele

60ml apa foarte rece


Ingrediente umplutura:

4 oua mari

120ml lapte

120ml crema pentru gatit Voila

150g branza de capra

150g branza cheddar 

100g branza gouda

200g bacon

5 ciuperci champignon mari

ceapa verde

sare 

piper


Ingrediente decor:

50g parmezan ras

patrunjel tocat marunt


Mod de preparare blat:

1. Amestecati faina, zaharul si sarea intr-un bol mare. Adaugati cubuletele de unt deasupra si amestecati bine, pana devine un aluat sfaramicios. Turnati 60ml apa foarte rece, cate 2 linguri pe rand, pana se ajuge la o compozitie usor de manevrat. ATENTIE! Nu il sumeziti in exces.

2. Puneti aluatul de tarta pe o suprafata tapetata cu faină. Folosind mainile pliati aluatul pana cand faina este complet incorporata in aluat. Formati aluatul in forma de minge si impartiti-l in jumatate. Folosind mainile, aplatizati fiecare jumatate intr-un disc gros de 2,5 cm.

3. Infasurati fiecare disc in folie de plastic si refrigerați cel putin 2 ore.

4. Dupa ce a fost racit, aluatul de lucreaza din interior spre exterior. Mentineti suprafata de lucru, sucitorul si mainile date prin faina pentru a face rularea si modelarea mai usoare.


Mod de preparare compozitie: 

1. Preincalziti cuptorul la 177°C. Intr-un bol mare, cu ajutorul unui mixer de mana, bateti ouale, laptele, crema pentru gatit Voila, sarea si piperul cu viteza mare pana la incorporarea completa. Adaugati pe rand ingredientele: branza, bacon, ciuperci, ceapa verde

2. Coaceti quiche-ul pana cand centrul este facut, aproximativ 45-55 minute. Nu coaceti prea mult.


Se lasa la racit timp de 15 minute. 

Se asezoneaza cu topping-uri optionale inainte de a se taia si servi.

bottom of page