top of page

Quiche cu spanac

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 30' Refrigerare: 30'

Ingrediente:


Pentru crusta:

200 g faina

100 g unt rece

1 galbenus

2 linguri de apa rece

Sare


Pentru umplutura:

200 g spanac

50 g unt

3 oua

150 ml Smantana pentru Gatit Voila cu 30% grasime

3 catei de usturoi

1 dovlecel mic

100 g feta

Cimbru

Sare, piper, nucsoara


Mod de preparare crusta:

1.  In bolul mixerului se combina faina, cu sarea si cu untul cuburi; se mixeaza la viteza medie, pana se obtine o textura nisipoasa.

2.  Se schimba para mixerului cu paleta pentru aluat fraged; se adauga galbenusul si se mixeaza la viteza mica.

3.  Se adauga si apa si se mai mixeaza pana se leaga aluatul.

4.  Se formeaza o bila de aluat, se infoliaza si se refrigereaza 30 de minute.

5.  Se intinde foaia pe tava pentru tarta si se coace partial aluatul fara umplutura, cu greutati in hartia de copt, pentru aproximativ 15 minute.


Mod de preparare umplutura:

1.  Se incinge o tigaie intinsa si se caleste usturoiul in unt, cu cimbru.

2.  Se adauga dovlecelul taiat cuburi sau fasii si se gateste la foc iute pentru 3-4 minute.

3.  Se adauga spanacul si se asezoneaza cu sare, gatind inca 4-5 minute.

4.  Se inchide focul si se da deoparte.

5.  Intr-un bol se mixeaza ouale cu un praf de sare si se adauga smantana pentru gatit Voila.

6.  Se adauga feta maruntita, un praf de nucsoara si se amesteca cu spatula.

7.  Pe crusta coapta partial se aseaza stratul de spanac sotat, apoi cel de smantana cu ou.

8.  Se mai coace quche-ul inc 15-20 de minute la 170 de grade, pana se rumeneste.

bottom of page