top of page

Risotto vegan

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente:


Pentru supa de legume:

2 cepe

1 pastarnac

1 morcov

4-5 ciuperci

3 catei de usturoi

50 ml de vin alb sec

Sare


Pentru risotto:

6 linguri de orez arborio

4-5 lunguri de ulei de masline

3 catei de usturoi

1 ceapa rosie

200 g ciuperci Shimeji

200 g ciuperci Champignon brune

500 ml supa de legume

50 g branza vegana

150 ml crema pentru gatit Voila


Mod de preparare supa de legume:

1.  Se curata ceapa si usturoiul de primul rand de coaja, daca este necesar. Se recomanda fierberea in coaja, pentru un plus de aroma.

2.  Se taie bucati mari pastarnacul, ceapa, morcovul si ciupercile.

3.  Se zdrobeste putin usturoiul cu baza lamei cutitului.

4.  Se fierb toate cu un praf de sare, pana se obtine supa aromata

5.  Se lasa deoparte pana la folosire.


Mod de preparare risotto:

1.  Se caleste in ulei ceapa taiata foarte marunt.

2.  Se adauga usturoiul si ciupercile si se calesc bine.

3.  Se adauga orezul si se amesteca continuu, astfel incat sa absoarba ulei aromat.

4.  Se adauga vinul sec, apoi se mai gateste pana se mai evapora din alcool.

5.  Treptat, se adauga din supa fierbinte de legume, lasand sa se evapore aproape complet pana se adauga urmatoarea transa.

6.  Se amesteca aproape constant in risotto.

7.  Este gata cand bobul de orez este al dente, atunci se adauga crema pentru gatit Voila.

8.  Se mai asezoneaza cu sare si piper, daca este necesar.

9.  Se decoreaza cu branza vegana, optional.

bottom of page