Risotto vegan
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente:
Pentru supa de legume:
2 cepe
1 pastarnac
1 morcov
4-5 ciuperci
3 catei de usturoi
50 ml de vin alb sec
Sare
Pentru risotto:
6 linguri de orez arborio
4-5 lunguri de ulei de masline
3 catei de usturoi
1 ceapa rosie
200 g ciuperci Shimeji
200 g ciuperci Champignon brune
500 ml supa de legume
50 g branza vegana
150 ml crema pentru gatit Voila
Mod de preparare supa de legume:
1. Se curata ceapa si usturoiul de primul rand de coaja, daca este necesar. Se recomanda fierberea in coaja, pentru un plus de aroma.
2. Se taie bucati mari pastarnacul, ceapa, morcovul si ciupercile.
3. Se zdrobeste putin usturoiul cu baza lamei cutitului.
4. Se fierb toate cu un praf de sare, pana se obtine supa aromata
5. Se lasa deoparte pana la folosire.
Mod de preparare risotto:
1. Se caleste in ulei ceapa taiata foarte marunt.
2. Se adauga usturoiul si ciupercile si se calesc bine.
3. Se adauga orezul si se amesteca continuu, astfel incat sa absoarba ulei aromat.
4. Se adauga vinul sec, apoi se mai gateste pana se mai evapora din alcool.
5. Treptat, se adauga din supa fierbinte de legume, lasand sa se evapore aproape complet pana se adauga urmatoarea transa.
6. Se amesteca aproape constant in risotto.
7. Este gata cand bobul de orez este al dente, atunci se adauga crema pentru gatit Voila.
8. Se mai asezoneaza cu sare si piper, daca este necesar.
9. Se decoreaza cu branza vegana, optional.