top of page

Rulada cheesecake

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 45 min, 8 ore refrigerare

Ingrediente


Pentru blat

5 oua

125 g faina

125 g zahar

Sare

Vanilie

50 ml ulei vegetal

Jumatate de plic de praf de copt


Pentru crema de branza

200 crema de branza

100 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

Vanilie

Coaja de la jumatate de lime netratata

Un praf de sare

Pentru stratul de capsuni (se poate inlocui cu gem sau dulceata de capsuni)

400 g capsuni proaspete sau congelate

60 g zahar

1 lingurita de pectina NH


Mod de preparare blat:

1.  In bolul mixerului se mixeaza la viteza mare oula cu zaharul si un praf de sare, pana devin cremoase, deschise la culoare si isi dubleaza volumul.

2.  Se adauga vanilia si uleiul vegetal si se mai mixeaza cateva minute.

3.  Se combina faina cu praful de copt si se incorporeaza in oua.

4.  Se intinde compozitia pe tava cuptorului tapetata cu hartie de copt si se coace pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade, pana se rumeneste.

5.  Se lasa la racit 10 minute si se rastoarna blatul pe o foaie de copt umeda (se trece sub dejul de apa si se stoarce).

6.  Apoi se dezlipeste usor foaia pe care a copt blatul si se ruleaza pe lung blatul cu tot cu foaia de copt umeda.

7.  Se acopera ruloul intr-un prosop umed si se lasa pana la nevoie.


Mod de preparare capsuni:

1.  Se pun pe foc mic capsunile.

2.  Se combina zaharul cu pectina si se adauga peste capsuni.

3.  Se gatesc la foc mic pana incep sa fiarba.

4.  Se lasa la fiert 2-3 minute, pe foc mic, apoi se racesc la temperatura camerei.


Mod de preparare crema de branza:

1.  Se combina crema de branza cu mascarpone, cu coaja de lime, sare, zahar si vanilie si se mixeaza bine.

2.  Separat, se spumeaza putin smantana pentru frisca si se incorporeaza in amestecul de branza.


Montare rulada cheesecake

1.  Se desface blatul din prosop si foaia de copt umeda.

2.  Se acopera cu un strat de crema de branza, apoi se completeaza cu caspuni sau gem de capsuni, cu grija sa nu fie in exces, pentru a putea rula blatul.

3.  Se ruleaza inapoi, fara a mai folosi prosopul.

4.  Se inveleste ruloul in folie de plastic si se refrigereaza cateva ore.

bottom of page