top of page

Rulouri cu spanac

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 30’

Ingrediente:


Pentru rulouri:

2 oua

200 ml Smantana pentru Gatit Voila cu 30% grasime

Sare

Piper

2-3 linguri de faina


Pentru umplutura

200 g crema de branza

100 ml Smantana pentru Gatit Voila cu 30% grasime

Jumatate de legatura de marar

100 g spanac proaspat

2 catei de usturoi

Sare

1 cub de unt


Mod de preparare rulouri:

1.  Se mixeaza ouale cu sare si piper.


2.  Se adauga smantana pentru gatit Voila si se mixeaza bine, pana devin spumoase.


3.  Se adauga, treptat, faina, pana se obtine textura usor densa.


4.  Se incinge o tigaie pe foc mic si se toarna cate un polonic din compozitie, similar cu clatitele, insa mai groase.


5.  Se coc la foc mic, pentru a preveni arderea si pentru a pastra fragezimea ruloului.


Mod de preparare umplutura:

1.  Se combina crema de branza cu mararul tocat si cu sarea.


2.  Se incorporeaza smantana pentru gatit Voila si se omogenizeaza.


3.  Intr-o tigaie se soteaza spanacul pe foc mare, cu usturoiul taiat si cu sare.


4.  Se gateste cateva minute, pana devine moale, apoi se lasa sa racit complet.


5.  Se toaca spanacul rece si se incorporeaza in compozitia de branza.


6.  Se mai asezoneaza cu sare, piper, dupa gust.


7.  Se intinde un strat gros de branza peste foaia de ou si se ruleaza cu atentie.


Se lasa la frigider cel putin o ora, pentru a se taia mai usor.

bottom of page