Salata de radacinoase
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente
200 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
50 g gorgonzola
50 g parmezan
1 cartofi dulce
1 sfecla rosie
2-3 morcovi mici sau 1 morcov mare
Sare
Seminte de floarea soarelui coapte
Un cub mic de unt
1 lingura de ulei de masline
2-3 catei de usturoi
Cimbru
Mod de preparare
1. Se curata cartoful, sfecla, se invelesc in folie de aluminiu si se coc la 200 de grade, pana se inmoaie usor.
2. Apoi se taie cuburi si se lasa la racit.
3. In tigaie se incinge uleiul de masline cu untul, se adauga cimbrul si usturoiul zdrobit, dupa care se calesc morcovii.
4. Se adauga sare si gatesc pe foc mediu pana se inmoaie putin.
5. Intr-o cratita mica se incalzeste smantana pentru gatit si se adauga gorgonzola maruntita.
6. Se omogenieaza si se adauga parmezanul.
7. Se mai gateste sosul pana devine cremos, apoi se combina cu salata.
8. Se decoreaza cu seminte.