Somon cu sos cremos
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 25'
4 portii
Ingrediente:
4 fileuri de somon fara piele
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de unt
6 catei de usturoi
1 ceapa mica taiata cuburi
80ml vin alb sec - optional
150g rosii uscate
350ml crema pentru gatit Voila
170g baby spanac
80g parmezan ras
patrunjel proaspat taiat
sare
piper
Mod de preparare:
1. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.
2. Condimentati fileurile de somon pe ambele parti cu sare si piper si puneti-le in tigaia fierbinte timp de 5 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt gatite dupa bunul plac. Dupa ce este gatit, scoateti somonul din tigaie si puneti-l deoparte.
3. Topiti untul in tigaia in care a fost gatit somonul. Adaugati usturoiul si prajiti pana se parfumeaza (aproximativ 1min). Adaugati si ceapa.
4. Se toarna vinul alb si se lasa sa se reduca usor.
5. Adaugasi rosiile uscate si gatiti 1-2 minute pentru a-si elibera aromele.
6. Reduceti focul, adaugati crema pentru gatit Voila si amestecati usor.
7. Se adauga frunzele de spanac si parmezanul si se lasa sa se gateasca in sos. Lasati sosul sa fiarba inca 1min.
Pe o farfurie, asezati fileul de somon si adaugati sosul peste el.
Condimentati cu sare si piper dupa gust.