Somon cu sos si mazare
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 15 min
Ingrediente
150 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
50 g gorgonzola
Sare, piper
200 g somon
100 g mazare congelata
Fulgi de chili
O lingurita de hrean ras, optional
Un praf de pudra de usturoi
1 lingura de ulei
Cateva fire de marar
Mod de preparare mazare
1. Se pune apa cu un praf de sare la fiert si, dupa ce incepe sa fiarba se adauga mazarea si se lasa 2 minute.
2. Se scurge si se trece prin apa rece la gheata.
3. Se asezoneaza cu piper si usturoi pudra, dupa gust.
Mod de preparare sos de branza
1. Se pune smantana pentru gatit pe foc mic
2. Se adauga gorgonzola maruntita si se gateste amestecand constant, pana se topeste si devine cremoasa.
3. Se adauga hrean, dupa gust, putin cate putin.
4. Se omogenizeaza si se opreste focul, adaugand mararul tocat.
5. Se foloseste cald.
Mod de preparare somon
1. Se incinge o tigaie cu ulei si se prajeste pestele cate 2 minute pe fiecare parte, astfel incat sa ramana fraged la interior si sa faca o crusta crocanta la interior.
2. Se serveste imediat.