top of page

Somon cu sos si mazare

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 15 min

Ingrediente

150 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime

50 g gorgonzola

Sare, piper

200 g somon

100 g mazare congelata

Fulgi de chili

O lingurita de hrean ras, optional

Un praf de pudra de usturoi

1 lingura de ulei

Cateva fire de marar


Mod de preparare mazare

1.  Se pune apa cu un praf de sare la fiert si, dupa ce incepe sa fiarba se adauga mazarea si se lasa 2 minute.

2.  Se scurge si se trece prin apa rece la gheata.

3.  Se asezoneaza cu piper si usturoi pudra, dupa gust.


Mod de preparare sos de branza

1.  Se pune smantana pentru gatit pe foc mic

2.  Se adauga gorgonzola maruntita si se gateste amestecand constant, pana se topeste si devine cremoasa.

3.  Se adauga hrean, dupa gust, putin cate putin.

4.  Se omogenizeaza si se opreste focul, adaugand mararul tocat.

5.  Se foloseste cald.


Mod de preparare somon

1.  Se incinge o tigaie cu ulei si se prajeste pestele cate 2 minute pe fiecare parte, astfel incat sa ramana fraged la interior si sa faca o crusta crocanta la interior.

2.  Se serveste imediat.

bottom of page