

Spaghetti cu 3 tipuri de ciuperci
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 30'
Ingrediente
o jumatate de pachet de spaghetti
100 g ciuperci Shiitake
100 g ciuperci Shimeji
100 g ciuperi Champignon
3 catei de usturoi
1 cub de unt
2 linguri de ulei de masline
200 ml Smantana pentru Gatit Voila cu 30% grasime
1 galbenus de ou
Cimbru
Sare, piper rosu
1 lingurita de nucsoara
Mod de preparare
1. Intr-o oala cu apa si sare se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
2. Intre timp, se curata si se taie ciupercile si usturoiul.
3. Se incinge o tigaie cu peretii inalti si se adauga untul, uleiul de masline, usturoil si cimbrul.
4. Apoi se adauga ciupercile si se amesteca energic, pe foc mare.
5. Cat se gatesc ciupercile, intr-un bol se combina smantana pentru gatit Voila cu nucsoara si cu galbenusul de ou si se omogenizeaza;
6. Daca se doreste sosul mai subtire, se adauga 2-3 linguri din apa in care fierb pastele, este optional.
7. Dupa ce s-au fiert pastele, se transfera in tigaia cu ciuperci si se calesc putin.
8. Dupa ce ciupercile sunt gatite, se da focul la minimum si se toarna amestecul de smantana in tigaie, peste paste.
9. Se mai lasa focul pornit inca 2 minute, dupa care se inchide si se mai amesteca pastele pana se omogenizeaza si se obtine un sos cremos.
10. Se servesc calde si cu multa pofta!
