top of page

Supa crema ce leurda cu praz

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente

1 praz

3 legaturi de leurda

2 cartofi

Jumatate de ceapa

2 catei de usturoi

100 ml vin alb

200 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime

Sare, piper, fulgi de chili, cimbru

50 g unt

2-3 linguri de ulei de masline

1 pahar cu apa


Mod de preparare

1.  Se taie prazul rondele, folosind doar partea alba; ceapa se taie Julienne, cartofii cuburi si usturoiul marunt.

2.  Se caleste usturoiul in unt cu ulei si se adauga ramurile de cimbru, care apoi se scot.

3.  Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida.

4.  Se adauga prazul, leurda taiata grosier si apoi cartofii si se asezoneaza cu sare.

5.  Se prajesc pentru cateva minute, apoi se se adauga vinul alb.

6.  Se mai gateste cateva minute, pana se mai evapora din alcool, si se adauga apa.

7.  Se gatesc legumele la foc mic pana se inmoaie, apoi se opeste focul si se lasa la racit cateva minute.

8.  Se marunteste compozitia cu blender-ul vertical, pana devinde piure, apoi se adauga smantana pentru gatit Voila, pana se ajunge la textura dorita.

9.  Se asezoneaza cu sare, daca mai este cazul, si piper.

bottom of page