Supa crema ce leurda cu praz
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente
1 praz
3 legaturi de leurda
2 cartofi
Jumatate de ceapa
2 catei de usturoi
100 ml vin alb
200 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
Sare, piper, fulgi de chili, cimbru
50 g unt
2-3 linguri de ulei de masline
1 pahar cu apa
Mod de preparare
1. Se taie prazul rondele, folosind doar partea alba; ceapa se taie Julienne, cartofii cuburi si usturoiul marunt.
2. Se caleste usturoiul in unt cu ulei si se adauga ramurile de cimbru, care apoi se scot.
3. Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida.
4. Se adauga prazul, leurda taiata grosier si apoi cartofii si se asezoneaza cu sare.
5. Se prajesc pentru cateva minute, apoi se se adauga vinul alb.
6. Se mai gateste cateva minute, pana se mai evapora din alcool, si se adauga apa.
7. Se gatesc legumele la foc mic pana se inmoaie, apoi se opeste focul si se lasa la racit cateva minute.
8. Se marunteste compozitia cu blender-ul vertical, pana devinde piure, apoi se adauga smantana pentru gatit Voila, pana se ajunge la textura dorita.
9. Se asezoneaza cu sare, daca mai este cazul, si piper.