Supa crema de ciuperci
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 40'
6 portii
Ingrediente:
4 linguri de unt
1 lingura ulei
2 cepe taiate in bucati
4 catei de usturoi tocati
750g ciuperci feiate
4 lingurite cimbru maruntit
120ml vin Masala sau orice vin rosu sec
1L supa de pui- stock
250ml crema pentru gatit Voila
6 linguri faina
patrunjel tocat proaspat
sare
piper
Mod de preparare:
1. Se topeste untul impreuna cu uleiul intr-o oala mare la foc mediu-mare pana se incing.
2. Se soteaza ceapa timp de 2 pana la 3 minute pana se inmoaie.
3. Gatiti usturoiul pana devine aromat, aproximativ 1 minut.
4. Adaugati ciupercile si 2 lingurite de cimbru si gatiti timp de 5 minute. Se toarna vinul si se lasa sa se
gateasca timp de 3 minute.
5. Se presara ciupercile cu faina, se amesteca bine si se gateste inca 2 minute.
6. Se adauga supa de pui si se aduce la din nou in punctul de fierbere. Reduceti focul (mediu-mic) si condimentati cu sare si piper.
7. Acoperiti si lasati sa fiarba timp de 10-15 minute, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa.
8. Adugati crema pentru gatit Voila si lasati sa mai fiarba 2 minute.
Se asezoneaza cu patrunjel si se serveste calda.