top of page

Supa crema de ciuperci

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 40'

6 portii


Ingrediente:

4 linguri de unt

1 lingura ulei

2 cepe taiate in bucati

4 catei de usturoi tocati

750g ciuperci feiate

4 lingurite cimbru maruntit

120ml vin Masala sau orice vin rosu sec

1L supa de pui- stock

250ml crema pentru gatit Voila

6 linguri faina

patrunjel tocat proaspat

sare 

piper


Mod de preparare:

1. Se topeste untul impreuna cu uleiul intr-o oala mare la foc mediu-mare pana se incing. 

2. Se soteaza ceapa timp de 2 pana la 3 minute pana se inmoaie. 

3. Gatiti usturoiul pana devine aromat, aproximativ 1 minut.

4. Adaugati ciupercile si 2 lingurite de cimbru si gatiti timp de 5 minute. Se toarna vinul si se lasa sa se

gateasca timp de 3 minute.

5. Se presara ciupercile cu faina, se amesteca bine si se gateste inca 2 minute. 

6. Se adauga supa de pui si se aduce la din nou in punctul de fierbere. Reduceti focul (mediu-mic) si condimentati cu sare si piper.

7. Acoperiti si lasati sa fiarba timp de 10-15 minute, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa.

8. Adugati crema pentru gatit Voila si lasati sa mai fiarba 2 minute.


Se asezoneaza cu patrunjel si se serveste calda. 

bottom of page