Supa crema de dovleac
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente
150 ml crema pentru gatit Voila
1 dovleac placintar
1 lingurita de ghimbir ras
1 ceapa
1 cartof
2 catei de usturoi
50 ml de vin alb sec
1 cana de supa de legume sau apa
Seminte de dovleac
Sare, piper, cimbru
2-3 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
1. Se curata dovleacul si cartoful si se taie cuburi.
2. Se incinge uleiul si se calesc dovleacul si cartoful, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
3. Se adauga ceapa tocata, cimbrul si usturoiul si se mai gateste 2 minute.
4. Apoi se adauga vinul si se lasa sa se evapore putin, apoi se adauga supa de legume.
5. Se gateste la foc mic pana se inmoaie legumele.
6. Cand e gata, se lasa la racit putin, apoi se face piure cu blenderul vertical si se adauga crema pentru gatit.
7. Se potriveste de sare si piper si se decoreaza cu seminte de dovleac.