Supa crema de praz
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 30'
Ingrediente:
1 praz mare, doar partea alba
1 ceapa
1 cartof
2-3 catei de usturoi
100-200 ml Smantana pentru Gatit Voila cu 35% grasime
150 ml apa
100 ml vin alb sec
Cimbru, sare, piper
Cateva linguri de ulei de masline
1 cub de unt
Mod de preparare:
1. Se taie prazul in rondele si ceapa julienne, iar cartoful cuburi mici. Se calesc in ulei si unt, intr-o cratita cu pereti mai inalti. Se asezoneaza cu cimbru, sare, piper.
2. Se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore cateva minute, la foc iute.
3. Se adauga apa, se reduce temperatura si se gateste pana ce cartofii sunt fierti. Apoi se transfera compozitia intr-un vas cu pereti inalti si se face piure, utilizand un blender vertical.
4. Se adauga Smantana pentru Gatit Voila si se asezoneaza cu sare si piper, daca este cazul.
5. Se decoreaza cu crutoane, felii de praz prajite, dupa preferinte.
Este o supa foarte gustoasa si sanatoasa. Are un gust bogat datorita cartofului si a smantanii pentru Gatit Voila, care ii ofera si un plus de cremozitate.