top of page

Supa groasa de ciuperci

Dificultate: Mica

Timp de preprare: 30 min

Ingrediente

500 g ciuperci Pleutorus

200 g ciuperci Shimeji (optional)

2 morcovi

1 ceapa mica

2-3 catei de usturoi

1 litru de supa de legume

Patrunjel

Sare, piper,

Crema pentru gatit Voila

3-4 linguri de ulei

Sucul de la o lamaie

Mod de preparare:

1.  Se dau morcovii pe razatoare, iar ciupercile se taie grosier. Ceapa si usturoiul se toaca marunt.

2.  Se incinge uleiul si se calesc ciupercile bine, pentru 4-5 minute. Apoi se asezoneaza cu sare.

3.  Se adauga morcovii si se gatesc 2-3 minute.

4.  Se adauga ceapa si usturoiul si se mai gatesc 3 minute.

5.  Apoi se adauga supa de legume si se gateste supa la foc mic.

6.  In alt vas, se combina crema pentru gatit cu supa fierbinte din oala, adaugan si suc de lamaie dupa gust.

7.  Apoi se toarna intregul amestec de crema pentru gatit in oala de supa.

8.  La final se adauga verdeata.

bottom of page