Supa groasa de ciuperci
Dificultate: Mica
Timp de preprare: 30 min
Ingrediente
500 g ciuperci Pleutorus
200 g ciuperci Shimeji (optional)
2 morcovi
1 ceapa mica
2-3 catei de usturoi
1 litru de supa de legume
Patrunjel
Sare, piper,
Crema pentru gatit Voila
3-4 linguri de ulei
Sucul de la o lamaie
Mod de preparare:
1. Se dau morcovii pe razatoare, iar ciupercile se taie grosier. Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
2. Se incinge uleiul si se calesc ciupercile bine, pentru 4-5 minute. Apoi se asezoneaza cu sare.
3. Se adauga morcovii si se gatesc 2-3 minute.
4. Se adauga ceapa si usturoiul si se mai gatesc 3 minute.
5. Apoi se adauga supa de legume si se gateste supa la foc mic.
6. In alt vas, se combina crema pentru gatit cu supa fierbinte din oala, adaugan si suc de lamaie dupa gust.
7. Apoi se toarna intregul amestec de crema pentru gatit in oala de supa.
8. La final se adauga verdeata.