top of page

Tarta cheesecake

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente

Pentru crusta:

200 g faina

100 g unt gras

Un praf de sare

1 galbenus

2 lingurite de zahar pudra

2-3 linguri de apa rece

Vanilie

Pentru continut:

200 g zmeura congelata

1 lingura zahar gelifiant

150 g crema de branza

150 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

3-4 linguri de zahar pudra

Coaja de la 1 lime

Vanilie

Capsuni pentru décor


Mod de preparare crusta:

1.  Se mixeaza faina cu sarea, cu zaharul si cu untul rece, cuburi, pana se obtine o textura nisipoasa.

2.  Apoi se adauga galbenusul de ou, vanilia si apa rece si se mai mixeaza doar pana se formeaza aluatul.

3.  Apoi se infoliaza si se refrigereaza pentru 20 min.

4.  Apoi se intinde intr-o foaie care se asaza pe tava de tarta si se coace la 180 de grade pentru 20-25 de minute, fara umplutura, cu greutati care sa previna deformarea aluatului. Se poate folosi naut uscat sau fasole in hartie de copt.

5.  Se lasa la racit complet.


Mod de preparare umplutura:

1.  Se pune pe foc mic zmeura congelata si se adauga zahaerul gelifiant. Se poate inlocui cu zahar tos combinat cu putina pectina NH.

2.  Se omogenizeaza cu spatula se silicon si se fierbe pe foc mic 2 minute, dupa care se lasa la racit complet.

3.  Separat, se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si cu vanilia si coaja de lime, apoi se adauga smantana pentru frisca.

4.  Se distribuie crema uniform in crusta de tarta racita, apoi se completeaza cu dulceata de zmeura facuta si se decoreaza cu fructe.

bottom of page