top of page

Tarta cu amaretto

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 1 ora, 6 ore refrigerare

Ingrediente


Pentru crusta:

200 g faina

120 g unt gras

60 g zahar pudra

1 ou

40 g faina de migdale

Vanilie

Un praf de sare


Pentru strat cu Amaretto:

50 g unt, temperatura camerei

50 g zahar pudra

1 ou

50 g faina de migdale

10 g faina

vanilie

50 ml Amaretto


Pentru ganache de ciocolata

150 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

90 g ciocolata neagra

50 g unt moale

Pentru crema cu tonka

1/2 pastaie de tonka

100 ml Smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime, pentru incalzit

Vanilie

2 g gelatina granule

10 ml apa rece

110 g ciocolata alba

250 ml Smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime, rece.


Mod de preparare crema cu tonka:

1.  Se da pe razatoarea mica jumatate de pastaie de tonka.

2.  Se hidrateaza gelatina in apa rece.

3.  Se incalzeste smantana pentru frisca si se adauga tonka rasa si vanilia, se lasa la infuzat, apoi se adauga gelatina hidratata.

4.  se amesteca pana se dizolva. Daca este necesar, se mai incalzeste smantana.

5.  Se toarna amestecul peste ciocolata alba, apoi se omogenizeaza cu blenderul vertical.

6.  Se acopera crema cu foilie alimentara, folia fiind in contact cu crema, fara sa patrunda aer.

7.  Se refrigereaza crema pentru cel putin 8 ore.

8.  Se spumeaza putin cu blenderul inainte de folosire.


Mod de preparare crusta:

1.  Se combina faina cu sarea, zaharul, faina de migdale si untul rece, cuburi, in bolul mexrului si se mixeaza la viteza mica pana se obtine textura nisipoasa, folosind paleta pentru aluat fraged.

2.  Se adauga oul si vanilia si se mixeaza doar pana se omogenizeaza altuatul.

3.  Se formeaza o bila de aluat si se refrigereaza 2 ore.

4.  Apoi se intinde o foaie de aluat de 2 milimetri si se decupeaza cercuri pentru inelele sau tavile de tarta.

5.  Se gaureste usor cu o furculita, fara a se perfora, si se congeleaza 10 minute tartele.

6.  Se asaza greutati in hartie de copt in interiorul tartelor si se coc la 180 de grade pentru 15-20 de minute, pana se rumenesc.

7.  Cand sunt aproape gata, se indeparteaza greutatile si se mai lasa la copt 5 minute, apoi se adauga frangipane.


Mod de preparare frangipane cu Amaretto

1.  Se mixeaza untul cu zaharul la viteza mare.

2.  Se adauga oul si se mixeaza bine.

3.  Se incorporeaza restul ingredientelor.

4.  Se pune compozitia intr-un pos, se taie varful si se poseaza compozita pe crusta de tarta, dupa care se baga din nou la copt pana devine auriul stratul de frangipane.

5.  Apoi se lasa la racit si se insiropeaza cu Amaretto.

Mod de preparare ganache de ciocolata

1.  Se incalzeste bine smantana pentru frisca.

2.  Se adauga peste ciocolata si se omogenizeaza.

3.  Dupa ce se raceste putin, se incorporeaza untul moale.

4.  Se pune strat de ganache peste cel de Amaretto si se refrigereaza.


Montare tarta:

1.  Se scoate de la rece crema cu tonka si se spumeaza cateva secunde.

2.  Se decoreaza tarta cu crema cu tonka din plin, peste stratul de ganache, dupa care se refrigereaza cateva ore.

bottom of page