top of page

Tarta cu capsuni cu vanilie

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 1.5 ore, refrigerare 8 ore, congelare 30 min

Ingrediente:

Pentru crema cu vanilie

80 ml smanatana pentru frisca Voila cu 30% grasime, pentru incalzit

Vanilie

2 g gelatina granule

8 ml apa rece de la frigider

90 g ciocolata alba

180 smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

Pentru crusta

200 g faina

100 g unt rece

1 lingurita zahar pudra

Vanilie

1 galbenus

2-3 linguri de apa rece ca gheata

Pentru strat de capsuni

300 g capsuni proaspate sau congelate

100 g pire de capsuni

2-3 linguri zahar tos

1 linguria de pectina NH

Capsuni pentru décor


Mod de preparare crema cu vanilie

1.  Se hidrateaza gelatina in apa rece, pentru 5 minute.

2.  Se incalzeste smantana pentru frisca cu vanilia, pana aproape de fierbere.

3.  Se pune ciocolata intr-un vas ingust si inalt si se adauga gelatina.

4.  Se toarna smantana fierbinte peste si se omogenizeaza cu blenderul vertical.

5.  Se adauga restul de smantana rece si se omogenizeaza.

6.  Se acopera crema lichida cu folie de plastic, folia in contact cu crema, pentru a nu forma crusta si se refrigereaza 8 ore.

7.  Dupa 8 ore se foloseste rece, daca este necesar se spumeaza cu blenderul vertical.


Mod de preparare crusta

1.  Se mixeaza la viteza media untul rece, cuburi, cu faina, pana se obtine textura nisipoasa.

2.  Se adauga vanilia si galbenusul, si se schimba paleta mixerului cu cea pentru aluat fraged.

3.  Se mixeaza la viteza mica, adaugan apa rece, pana se formeaza aluat ferm.

4.  Se formeaza o bila de aluat si se refrigereaza 30 min.

5.  Apoi se intinde o foaie, se asaza in forma pentru tarta sau in tava si se gaureste usor cu furculita, fara a-l perfora.

6.  Se coace aluatul gol, cu greutati intr-o foaie de copt, pentru a nu se deforma, pana se rumeneste, aprox. 20 min. Spre final se scot greutatile, pentru a se coace si baza.

7.  Se lasa la racit.


Mod de preparare capsuni

1.  Se pun capsunile si piureul intr-o cratita, pe foc mic.

2.  Se combina zaharul cu pectina si se adauga peste capsuni. In loc de pectina se poate folosi zahar gelifiant.

3.  Se gateste compozita la foc mic pentru cateva minute, lasand sa clocoteaza pentru 4-5 minute, pana incepe sa se ingroase.

4.  Se lasa la racit complet, apoi se toarna peste crusta de tarta, congeland 30 de minute.

5.  Apoi se adauga crema cu vanilie, rece, folosind un posh cu dui zimtat.

6.  Se decoreaza dupa bunul plac cu fructe.

bottom of page