top of page

Tarta cu ciocolata alba

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 30', 3h refrigerare

Ingrediente:

Pentru crusta:

200 g faina

100 g unt gras

Un praf de sare

Un galbenus de ou

2-3 linguri de apa rece

Vanilie


Pentru mousse de ciocolata alba:

85 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 30% grasime, pentru incalzit

2 g gelatina

10 ml apa rece

Vanilie

4 g unt de cacao

80 g ciocolata alba

170 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 30% grasime, pentru spumat


Mod de preparare crusta:

1.  In bolul mixerului se combina faina cu sarea si cu untul rece, cuburi.


2.  Se mixeaza pana se obtine textura nisipoasa.


3.  Se inlocuieste accesoriul mixerului cu paleta pentru aluat fraged si se adauga galbenusul de ou.


4.  Se mai mixeaza la viteza mica, adaugand apa, treptat, pana ce aluatul se leaga.


5.  Se opreste mixerul, se formeaza o bila din aluat si se da la rece 30 de minute.


6.  Apoi se formeaza o foaie din aluat si se preseaza pe inelul de tarta.


7.  Se coace crusta cu greutati la interior pentru 10-12 minute, pana se rumeneste usor.


8.  Se lasa la racit complet.


Mod de preparare mousse de ciocolata alba:

1.  Se hidrateaza gelatina in apa rece.


2.  Se incalzeste prima parte a smantanii pentru frisca Voila pana aproape de fierbere si se inchide focul, apoi se adauga gelatina si se dizolva.


3.  Separat, se topeste ciocolata, apoi se adauga untul de cacao.  Se toarna smantana fierbine si se omogenizeaza cu un blender vertical.


5.  Se raceste la 30 de grade si se lasa deoparte.


6.  Se spumeaza a doua parte a smantanii pentru frisca Voila si se combina cu compozitia de ciocolata, omogenizand cu spatula.


7.  Se toarna mousse-ul peste crusta de tarta racita si se lasa la refrigerat cel putin 2 ore, dupa care se decoreaza cu fructe din belsug.

bottom of page