Tarta cu ciocolata si fructe
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 45 min + 2 ore refrigerare
Ingrediente
Pentru crusta:
200 g faina
100 g unt gras
1 lingura de zahar pudra
1 lingurita vanilie
Sare
1 galbenus de ou
2 linguri de apa rece
Pentru crema:
200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
140 g ciocolata
2-3 linguri de rom
1 lingurita de cafea solubila
Pentru decor:
Fructe de sezon
Mod de preparare crusta:
1. Se mixeaza faina cu sarea, cu zaharul si cu untul rece, cuburi, pana ce textura devine nisipoasa.
2. Se inlocuieste telul mixerului cu paleta pentru aluat fraged.
3. Se adauga vanilia si galbenusul de ou si se framanta la viteza mica.
4. Se adauga apa, treptat, si se mai framanta doar pana se leaga aluatul.
5. Se infloiaza si se refrigereaza 30 de minute.
6. Apoi se intinde pe inelul de tarta, se inteapa cu furculita usor pe alocuri, fara a perfora aluatul si se mai da la congelator 5 minute.
7. Se coace fara crema, cu greutati intr-o foaie de copt, pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste.
8. Se lasa la racit complet, apoi se adauga crema.
Mod de preparare crema:
1. Se incalzeste smantana pentru frisca, apoi se adauga cafeaua si romul.
2. Separat, se topeste ciocolata.
3. Se combina cele doua, amestecand energic cu telul.
4. Se toarna crema in crusta de tarta si se refrigereaza pentru cateva ore.
5. Se decoreaza cu fructe de sezon.