Tarta cu doua tipuri de ciocolata
Dificultate: Ridicata
Timp de preparare: 1h 30'
Ingrediente:
Pentru crema de ciocolata alba:
125 ml Smantana pentru frisca Voila cu 35% grasime, pentru incalzit
125 g ciocolata alba
3 g gelatina
12 ml apa rece
270 ml Smantana pentru frisca Voila cu 35% grasime, partea a doua
Pentru crusta de tarta:
200 g faina
100 g unt gras, rece, cuburi
1 galbenus
Un praf de sare
Vanilie
1 lingura de apa rece
Pentru crema de ciocolata neagra:
200 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 35% grasime
180 g ciocolata neagra
1 lingurta cafea solubila
2 linguri de rom
Mod de preparare crema de ciocolata alba:
1. Se hidrateaza gelatina in apa rece si se da deoparte. Dupa 5 minute se adauga peste ciocolata alba, intr-un vas inalt.
2. Intr-o cratita se incalzeste prima parte din Smantana pentru Frisca Voila, pana aproape de fierbere. Apoi se toarna peste ciocolata alba si se omogenizeaza cu un blender vertical. In acest timp se adauga si a doua parte din Smantana pentru Frisca Voila, mixand bine.
3. Se acopera crema cu folie de plastic si se refrigereaza pentru cel putin 7 ore, ideal peste noapte. Este necesar ca folia sa fie in contact cu suprafata cremei, pentru a nu forma o crusta.
Mod de preparare crusta pentru tarta:
1. In bolul mixerului se amesteca faina cu sarea si untul rece, cuburi. Se mixeaza la viteza mica, pana se obtine o textura nisipoasa. Se schimba para mixerului cu paleta pentru aluat fraged. Se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Apoi se adauga apa rece si se amesteca pana se obtine aluat omogen.
2. Se formeaza o bila de aluat si se tine la frigider pentru jumatate de ora.
3. Se intinde aluatul pe taxa de tarta, se inteapa usor cu furculita, fara a-l perfora si se coace simplu la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute, pana se rumeneste.
4. La copt se folosesc greutati in hartie de copt in interiorul tartei, pentru a evita ruducarea acestuia. Se poate foloi urez, naut, fasole, in hartie de copt.
5. Se lasa la racit.
Mod de preparare crema de ciocolata neagra:
1. Se topeste ciocolata.
2. Intr-o cratita mica se incalzeste usor Smantana pentru Frisca Voila.
3. Se amesteca cele doua si se adauga romul si cafeaua solubila. Se omogenizeaza bine cu telul.
4. Se toarna crema in crusta de tarta racita si se da tarta la rece pentru cateva ore.
5. Cand este gata crema de ciocolata alba, se decoreaza tarta cu aceasta, din belsug.
Este un desert ideal pentru iubitorii de ciobolata, cremos cu o crusta frageda si crocanta, ce completeaza minunat acest rasfat.