Tarta cu scortisoara si lamaie
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 2h
8/10 portii
Ingrediente blat:
300g faina
400g unt
150ml lapte
0,5g sare
100g zahar
Coaja rasa de la 1 lamaie
Ingrediente crema:
700ml crema pentru desert Voila
150g zahar brun
240g crema de branza
300ml lapte
2 linguri de scorțisoara
sucul de la 4 lamai
Ingrediente decor:
Scortisoara
Mod de preparare blat:
1. Amesteca faina cu zaharul, sarea si coaja de lamaie.
2. Faramiteaza untul in faina pana cand obti un amestec granulat.
3. Adauga cate 1-2 linguri de lapte cat mai rece. Amesteca si continua sa adaugi laptele pana cand aluatul ramane grupat si poti sa-l strangi in maini.
2. Pune aluatul la congelator 10 minute, apoi intinde-l pana cand blatul depaseste dimensiunea tavii pe care planuiesti sa o folosesti. Inteapa blatul de tarta cu furculita din loc in loc, apoi da-l la cuptor pentru 20 de minute la 180°C. Lasa blatul sa se raceasca pentru cateva minute.
Mod de preparare crema:
1. Inainte de mixare pastrati produsul Voila la frigider cel putin 12 ore. Turnati produsul racit intr-un bol rece, curat si incepeti sa mixati 700ml crema pentru desert Voila la viteza medie pana cand produsul devine spuma si se tripleaza in volum. Adaugati 75g de zahar brun si amestecati pana cand aceasta se intareste. Refrigerati pana cand este gata de utilizare.
2. Intr-un bol separat, adaugati crema de branza, cu restul de zahar (75g) si scortisoara. Amestecati cu viteză mare, pana cand, crema de branza se inmoaie. Dupa ce s-a inmuiat crema de branza, reduceti viteza mixerului si adaugati laptele si zeama de lamaie. Mixati totul pana cand compozitia are un aspect neted.
3. Dupa ce este gata compozitia de branza, adaugati jumatate din crema desert Voila si incorporati usor, cu ajutorul unei spatule, prin miscari circulare pentru a obtine o compozitie usoara si aerata.
4. Adaugati compozitia in aluatul de tarta si nivelati cu ajutorul unui cutit lat.
Decor:
Ornati tarta cu restul de crema pentru desert Voila si presarati scortisoara pe deasupra.
Se introduce la frigider timp de cel putin 4 ore sau pana cand este gata de servire.