top of page

Tarta cu verdeturi

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente

Pentru crusta:

200 g faina

Sare

100 g unt rece

1 galbenus

2-3 linguri de apa rece

Pentru continut:

200 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime

1 legatura de lodoba

50 g spanac proaspat

2 cepe verzi

Cateva fire de marar

Cateva fire de patrunjel

4 oua

150 g gorgonzola

100 g ardei copt

Sare, piper, cimbru

Un praf de pudra de usturoi

2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare crusta:

1.  In bolul mixerului se proceseaza faina cu sarea si cu untul rece, pana se obtine o textura nisipoasa.

2.  Se adauga galbenusul si apa rece la gheata si se mixeaza la viteza mica pana se leaga aluatul, nu mai mult.

3.  Se formeaza un disc de aluat si se refigereaza 20 de minute.

4.  Apoi se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se muleaza pe tava de tarta.

5.  Se coace fara umplutura, folosind niste greutati pentru copt, pentru 15 minute, dupa care se va adauga umplutura.


Mod de preparare continut:

1.  Intr-o tigaie de calesc in ulei de masline ceapa loboda taiata grosier, spanacul, ceapa verde si se asezoneaza cu sare, apoi se dau deoparte.

2.  Intr-un bol se mixeaza ouale cu sare, pudra de usturoi, piper, cimbru, apoi se adauga smantana pentru gatit Voila.

3.  Se toaca mararul si patrunjelul si se adauga peste oua.

4.  Se scoate crusta de la copt, coapta partial, si se asaza verdeturile calite.

5.  Apoi de adauga toarna amestecul de ou si se adauga gorgonzola bucati si ardeii coopti taiati.

6.  Se baga tarta din nou la copt si se mai gateste 20-25 de min, pana se rumeneste.

bottom of page