Tarta cu verdeturi
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente
Pentru crusta:
200 g faina
Sare
100 g unt rece
1 galbenus
2-3 linguri de apa rece
Pentru continut:
200 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
1 legatura de lodoba
50 g spanac proaspat
2 cepe verzi
Cateva fire de marar
Cateva fire de patrunjel
4 oua
150 g gorgonzola
100 g ardei copt
Sare, piper, cimbru
Un praf de pudra de usturoi
2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare crusta:
1. In bolul mixerului se proceseaza faina cu sarea si cu untul rece, pana se obtine o textura nisipoasa.
2. Se adauga galbenusul si apa rece la gheata si se mixeaza la viteza mica pana se leaga aluatul, nu mai mult.
3. Se formeaza un disc de aluat si se refigereaza 20 de minute.
4. Apoi se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se muleaza pe tava de tarta.
5. Se coace fara umplutura, folosind niste greutati pentru copt, pentru 15 minute, dupa care se va adauga umplutura.
Mod de preparare continut:
1. Intr-o tigaie de calesc in ulei de masline ceapa loboda taiata grosier, spanacul, ceapa verde si se asezoneaza cu sare, apoi se dau deoparte.
2. Intr-un bol se mixeaza ouale cu sare, pudra de usturoi, piper, cimbru, apoi se adauga smantana pentru gatit Voila.
3. Se toaca mararul si patrunjelul si se adauga peste oua.
4. Se scoate crusta de la copt, coapta partial, si se asaza verdeturile calite.
5. Apoi de adauga toarna amestecul de ou si se adauga gorgonzola bucati si ardeii coopti taiati.
6. Se baga tarta din nou la copt si se mai gateste 20-25 de min, pana se rumeneste.