Tarta vegana cu citrice
Dificultate: Mica
Timp de preprare: 20 min, 3 ore refrigerare
Ingrediente
Pentru crusta:
250 g biscuiti digestivi vegani
50 ml unt vegan sau margarina
1 lingura de zahar pudra
50 g nuci coapte
Pentru crema
10 g coaja de lime rasa
150 ml suc de lamaie
100 g zahar
150 ml crema pentru desert Voila partea 1
150 ml crema pentru desert Voila partea 2
4 g gelatina granule
20 ml apa rece
Pentru décor:
Afine
Felii de portocala
Bezele
Mod de preparare crusta
1. Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul vegan.
2. Se adauga nucile coapte maruntite, zaharul pudra si se omognieaza
3. Se preseaza compozitia pe tava pentru tarta si se da la congelator.
Mod de preparare crema
1. Se combina sucul de lamaie cu coaja de lime si cu zaharul si se pun pe foc mic, pana se topeste zaharul.
2. Separat, se hidreateaza gelatina in apa rece si se da deoparte.
3. Se strecoara amestecul de lamaie, pastrand sucul si se incalzeste din nou, pana aproape de fierbere, apoi se dizvolva gelatina si se lasa la racit.
4. Se combina cu prima parre din crema pentru desert.
5. Separat, se bate restul de crema pentru desert pana devine ferma si apoi se combina cele doua compozitii.
6. Se refrigereaza tarta pentru cateva ore, apoi se decoreaza.