top of page

Tort cu capsuni

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 1h 20'

8 portii


Ingrediente blat:

5 oua la temperatura camerei

150g zahar

1 lingurita coaja de lamaie

0,5g sare (varf lingurita)

30g faina


Ingrediente crema:

1L crema pentru desert Voila

100g zahar

1 lingura de extract de vanilie


Ingrediente decor:

450g capsuni proaspete 


Mod de preparare blat:

1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti o tava rotunda pentru tort (de preferat cu arcuri). 


2. Tapetati tava cu foaie de copt.


3. Adaugati ouale si zaharul intr-un vas si mixati folosind un mixer pana cand compozitia capata o culoare galben pal, o consistenta groasa si un volum triplat. La finalul timpului de mixare adaugati coaja de lamaie si sarea. 


4. Cerneti faina peste continutul obtinut la punctul 3 si amestecati foarte usor cu o spatula (nu folositi mixerul). 


5. Adaugati usor compozitia obtinuta in tava pentru tort si coaceti timp de 20-30 min sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese curata. 


6. Blatul obtinut se lasa la racit cateva minute apoi se scoate din tava pentru a se raci total. In timp ce blatul se raceste, pregatiti crema pentru tort.


Mod de preparare crema:

1. Inainte de mixare pastrati produsul Voila la frigider cel putin 12 ore. Turnati produsul racit intr-un bol rece, curat. Mixati 1L de crema pentru desert Voila la viteza medie, pana cand se formeaza o compozitie cremoasa. Adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana cand compozitia devinde rigida. 


2. La final adaugati si vanilia.


Decorarea tortului:

Odata ce blatul a fost racit, folositi un cutit masiv pentru a taia blatul in doua sau mai multe straturi dupa preferinta. Feliati aproximativ jumatate dintre capsuni.

Asezati prima felie de blat pe o farfurie sau pe un suport de tort. Intindeti compozitia pe primul strat si asezati feliile de capsuni deasupra. Repetati procedura.

Asezati ultimul blat, intindeti compozitia ramasa si decorati cu feliile de capsuni ramase sau chiar cu capsuni intregi.


Se introduce la frigider pana este gata de servire.

Tortul se va pastra la frigider, timp de 2 zile.

bottom of page