Tort cu crema de zmeura
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 1h 30min
8 portii
Ingrediente blat:
7 oua, separate
1 lingurita sare
200g zahar
80g faina
Ingrediente crema
400g zmeura congelata
120ml miere
1 lingurita suc de lamaie
Ingrediente decor:
400ml crema pentru desert Voila
4 picaturi colorant sau piure de zmeura
Mod de preparare blat:
1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti o tava rotunda pentru tort (de preferat cu arcuri).
2. Tapetati tava cu foaie de copt.
3. Mixati albusurile cu sarea pana se formeaza varfuri rigide.
4. Intr-un bol separat, bateti galbenusurile de ou si zaharul pana devin cremoase. Adaugati o treime din faina in galbenusurile de ou iar cealalta treime in albusurile de ou. Amestecati ambele compozitii incet, cu o spatula, pana la incorporare, avand grija sa nu dezumflati prea mult albusurile.
5. Distribuiti uniform compozitia obtinuta in tava de tort si coaceti aproximativ 30-35 min sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese curata.
6. Raciti blatul in tava timp de 5 min apoi intoarceti-l pe un suport pentru a continua racirea.
7. Odata ce blatul a fost racit, folositi un cutit masiv pentru a taia blatul in doua sau mai multe straturi dupa preferinta.
Mod de preparare crema:
1. Amestecati zmeura congelata cu mierea si sucul de lamaie.
2. Adaugati totul intr-o cratita si fierbeti la foc mediu-mare lasand zmeura sa-si elibereze lichidul.
3. Continuati sa fierbeti zmeura pana cand se ingroasa si capata o consistenta asemanatoare gemului.
4. Lasam la racit pentru cand vom umple tortul.
5. Umplem fiecare felie de blat cu preparatul obtinut.
Mod de preparare decor:
1. Inainte de mixare pastrati produsul Voila la frigider cel putin 12 ore. Turnati produsul racit intr-un bol rece, curat si incepeti sa mixati 400ml crema pentru desert Voila la viteza medie pana cand produsul devine spuma si se tripleaza in volum.
2. Adaugati in preparatul obtinut piure de zmeura sau colorant alimentar.
3. Decorati tortul cu produsul obtinut.
Tortul se va mentine pana la 3 zile, la frigider.