Tort de ciocolata
Dificultate: Ridicata
Timp de preparare: 1 ora si 3 congelare
Ingrediente
Pentru blat:
250 g zahar
120 g unt moale
3 oua
80 ml chefir la temperatura camerei
80 ml ulei vegetal
1 praf de copt
Vanilie
3 linguri de cacao
150 g faina
Sare
Vanilie
Pentru crema
300 smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
180 ciocolata neagra
1 lingurita de cafea solubila
Mod de preparare blat:
1. Se combina sarea cu faina, cu praful de copt si cu cacao si se cern, apoi se dau deoparte.
2. Se mixeaza la viteza mare untul moale cu zaharul, pana devine cremos.
3. Se adauga, treptat, ouale, mixand la viteza medie.
4. Se toarna chefirul in fir foarte subtire, mixand incet, apoi uleiul, tot in fir subtire.
5. Se adauga vanilia si apoi se incorporeaza amestecul de faina.
6. Se intinte aluatul pe tava cuptorului tapetata cu hartie de copt si se coace la 170 de grade pentru 10-15 minute, pana se rumeneste usor.
7. Dupa ce se raceste putin, se taie discurile de blat.
Mod de preparare crema:
1. Se topeste ciocolata.
2. Se incalzeste smantana pentru frisca, apoi se adauga cafeaua solubila.
3. Se combina cele doua si se amesteca energic cu telul, pana se obtine o textura cremoasa si lucioasa.
4. Se monteaza tortul in inelul tapetat cu folie de acetat si se congeleaza 2-3 ore.
5. Se decoreaza cu biscuiti, ciocolata, fructe, dupa gust.