Tort descompus
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente
Pentru blat:
60 g unt moale
110 g zahar
40 ml chefir
Jumatate de plic de praf de copt
1 ou
40 ml ulei vegetal
90 g faina
Un praf de sare
Vanilie
Pentru crema vanilie:
200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
Esentia de vanilie
2 oua
2 linguri de zahar
2 g gelatina
10 ml apa rece
Pentru frisca:
200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
1 lingura de zahar pudra
Fructe pentru decor
Mod de preparare blat:
1. Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos;
2. Se adauga oul si se mixeaza la viteza mai mica;
3. Se adauga chefirul si se incorporeaza usor;
4. Se toarna uleiul vegetal in fir subtire;
5. Se adauga vanilia;
6. Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt;
7. Se intinde pa tava de cuptor si se cocace la 170 de grade pentru 10 minute, pana devine auriu.
8. Se lasa la racit.
Mod de preparare crema cu vanilie:
1. Se hidrateaza gelatina in apa rece;
2. Se amesteca oul cu zaharul si cu smantana pentru frisca Voila;
3. Se adauga vanilia si se gatesc pe baie de aburi, pana se ingroasa putin;
4. Se da deoparte si se adauga gelatina hidratata;
5. Se omogenizeaza si se toarna in vasele pentru desert si se dau la rece pentru cel putin 2-3 ore.
6. Apoi se adauga bucati de blat.
Mod de preparare frisca:
1. Se spumeaza smantana pentru frisca Voila pana devine usor ferma;
2. Se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza 1 minut;
3. Se adauga peste blat, in cupele pentru desert.
4. Se decoreaza cu fructele preferate.