top of page

Tort descompus

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 45 min

Ingrediente


Pentru blat:

60 g unt moale

110 g zahar

40 ml chefir

Jumatate de plic de praf de copt

1 ou

40 ml ulei vegetal

90 g faina

Un praf de sare

Vanilie


Pentru crema vanilie:

200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

Esentia de vanilie

2 oua

2 linguri de zahar

2 g gelatina

10 ml apa rece


Pentru frisca:

200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

1 lingura de zahar pudra

Fructe pentru decor


Mod de preparare blat:

1.  Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos;

2.  Se adauga oul si se mixeaza la viteza mai mica;

3.  Se adauga chefirul si se incorporeaza usor;

4.  Se toarna uleiul vegetal in fir subtire;

5.  Se adauga vanilia;

6.  Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt;

7.  Se intinde pa tava de cuptor si se cocace la 170 de grade pentru 10 minute, pana devine auriu.

8.  Se lasa la racit.


Mod de preparare crema cu vanilie:

1.  Se hidrateaza gelatina in apa rece;

2.  Se amesteca oul cu zaharul si cu smantana pentru frisca Voila;

3.  Se adauga vanilia si se gatesc pe baie de aburi, pana se ingroasa putin;

4.  Se da deoparte si se adauga gelatina hidratata;

5.  Se omogenizeaza si se toarna in vasele pentru desert si se dau la rece pentru cel putin 2-3 ore.

6.  Apoi se adauga bucati de blat.


Mod de preparare frisca:

1.  Se spumeaza smantana pentru frisca Voila pana devine usor ferma;

2.  Se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza 1 minut;

3.  Se adauga peste blat, in cupele pentru desert.

4.  Se decoreaza cu fructele preferate.

bottom of page