Tort red velvet cu ciocolata
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 45 min, 6 ore refrigerare
Ingrediente
Pentru blat:
250 g zahar
120 g unt gras, la temperatura camerei
Vanilie
3 oua
Colorant rosu alimentar
Un praf de sare
100 ml chefir
80 ml ulei vegetal neutru
200 g faina
1 praf de copt
Pentru crema de branza:
250 g crema de branza
200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
Un praf de sare
3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust
Coaja de la jumatate de lime
Vanilie
Pentru ganache de ciocolata:
100 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
50 g unt, la temperatura camerei
80 g ciocolata
Pentru crumble cu cacao
50 g faina
Jumatate de lingurita de amidon
30 g zahar
Un praf de sare
30 g cacao
50 g unt moale
Mod de preparare blat:
1. Se mixeaza la viteza mare untul cu zaharul, pana se obtine o textura cremoasa.
2. Se adauga vanilia si ouale, mixand cate 1 minut dupa fiecare, la viteza mai mica.
3. Se adauga chefirul in fir subtire, mixand usor, apoi uleiul vegetal, in acelasi mod, apoi se adauga colorant, treptat, pana se ajunge la culoarea dorita.
4. Se combina ingredientele uscate si se incorporeaza in aluat.
5. Se intine aluatul pe tava cuptorului tapetata cu hartie de copt si se coace la 170 de grade pentru aprox. 15 min, pana se rumeneste.
6. Se lasa la racit in tava, apoi se decupeaza discutile de 16 cm.
7. Daca suprafata nu este suficienta pentru 3 discuri de blat, unul se poate forma din bucati ramase.
Mod de preparare crema de branza
1. Se mixeaza crema de branza cu praful de sare si zaharul si apoi se adauga smantana pentru frisca.
2. Se adauga coaja de lime si vanilia, apoi se omogenizeaza.
3. Se refrigereaza pana la nevoie.
Mod de preparare crumble cu cacao:
1. Se combina toate ingredientele, untul fiind adaugat la final.
2. Se mixeaza putin la viteza mica, pana devine omogen.
3. Pe tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt, se imprastie compozitia
4. Se coace la 170 de grade pentru 15-20 de minute, pana se usuca.
5. Se lasa la racit, apoi se mai faramiteaza.
Mod de preparare ganache de ciocolata
1. Se incalzeste bine smantana pentru frisca.
2. Se adauga peste ciocolata si se omogenizeaza, pana se obtine textura lucioasa.
3. Cand ajunge la temperatura neutra, se adauga si untul moale si se omogenizeaza.
Montare tort
1. Se tapeteaza un cerc de 16 cm cu folie de acetat si se asaza pe tava sau farfuria pe care va ramane tortul.
2. Se asaza primul disc de blat. Daca unul dintre discuti va fi format din bucati de blat, se incepe cu acesta.
3. Apoi se adauga o treime din crema de branza.
4. Se adauga o treime din crumble de cacao, se imprastie uniform.
5. Apoi se adauga o treime din ganache de ciocolata.
6. Se repeta procedura pana la final, cand tortul este decorat cu ganache.
7. Se finiseaza cu crumble sau cu alt décor, la alegere.
8. Se refrigereaza cateva ore, apoi se elibereaza din cerc.